27 07

11u30 Carson Landry, beiaard

Carson Landry, Florida (USA) behaalde het bachelordiploma muziek aan Principia College in Elsah, Illinois, waar hij tevens beiaard studeerde bij Carlo van Ulft, een voormalig leerkracht aan de Mechelse beiaardschool. Hij ontving voor dit schooljaar een beurs om verder beiaard te studeren in Mechelen. Voor zijn eindwerk heeft hij een selectie heruitgegeven van 18de eeuwse beiaardmuziek uit diverse historische manuscripten.


12u15 Johan Hermans, orgel m.m.v. Kathleen Beliën, sopraan

Image

Johan Hermans is stadsorganist van Hasselt.  Hij doceert Orgel, Klavier, Begeleidingspraktijk en Groepsmusiceren  aan het stedelijk conservatorium van Hasselt en de stedelijke academie van Genk.   
Johan dankt zijn internationale reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens over de hele wereld, van Noord-Amerika tot Australië en van Japan tot Brazilië.  Hij maakte wereldwijd radio- en televisie opnamen en gaf lezingen en masterclasses aan universiteiten en conservatoria.  Sinds 2006 is hij kathedraalorganist van de St.Quintinuskathedraal van Hasselt.  
Hij is voorzitter van de Limburgse afdeling van de Koninklijke Vereniging van Organisten en Koorleiders in Nederland en werd in 2019 tevens voorzitter van de Europese afdeling van de American Guild of organists.   
Johan werd tweemaal onderscheiden door de  Société Académique "Arts - Sciences - Lettres" te Parijs. 

Image

Kathleen Beliën is leerkracht Nederlands, Frans en Spaans en besteedt haar vrije tijd aan zang. 
Kathleen voltooide een opleiding klarinet en groepsmusiceren aan de Noord-Limburgse Muziekacademie en volgde daarna zang aan de Muziekacademie van Borgerhout bij Greetje Anthoni. Vervolgens nam zij privéles zang bij stempedagoge Paule Daloze in Brussel en Martine Vanden Bulcke in Mol. Zij was lid van verschillende koren en momenteel zingt zij als sopraan in het vocaal ensemble Quintina te Hasselt. 

© 2021 Organroxxvzw Contact