03 08

11u30 Simone Browne, beiaard

Image
  • Francis Poulenc - Sarabande
  • Fernando Sor - Two Estudios
  • J.A. Carlos de Seixas - Sonata in do groot
  • Javier Navarette - Lullaby uit Pan's Labyrinth
  • Christoph Willibald Gluck - Chorus of the Happy Spirits uit Orfeo ed Euridice
  • Joey Brink - Images uit Kaleidoscope
  • Sjef van Balkom - Sonatine 2

Simone Browne, Arizona (USA) studeerde Publiek Beleid aan de universiteit van Chicago. Tijdens deze studie werd ze lid van de University of Chicago Guild of Carillonneurs en studeerde ze beiaard vanaf 2016. In 2018 verzorgde ze reeds beiaardconcerten in Chicago and Luray, Virginia (USA). Ze slaagde in 2019 in het examen van de Amerikaanse beiaardiersgilde. Nadien woonde ze een jaar in Oekraïne en gaf ze les in de Engelse taal. Zij studeerde vanaf dit schooljaar aan de Mechelse beiaardschool.


12u15 BenoƮt Mernier, orgel

Benoît Mernier, componist en organist, geboren in 1964 in België en woonachtig te Brussel, studeerte orgel met Firmin Decerf, Jean Ferrard, Joris Verdin en Jean Boyer.
Benoît Mernier concerteerde reeds in Europa, Japan, Mexico en Canada. Hij realiseerde verscheindene opnames, waarvan één die werd bekroond door de Grand Prix de l’Académie du disque Charles Cros. Een andere CD werd bekroond met een Diapason d'Or.
Naast begenadigd organist is hij eveneens een zeer begeesterd componist. Hij studeerde compositie bij Philippe Boesmans.
Zijn werken worden uitgevoerd door talrijke ensembles en orkesten in binnen- en buitenland. Hij won verschillende prijzen waaronder de UNESCO-prijs ‘La Tribune Internationale des Compositeurs’ en de prijs ‘Paul Gilson’ die uitgereikt wordt door de Franstalige publieke radio’s. Er bestaan verschillende cd-opnames van Merniers werk, waarvan een plaat werd bekroond met de Snepvangers Prijs van de Belgische muziekpers (2001) - Cyprès : www.cypres-records.com.
Tijdens het seizoen 2002-2003 is Benoît Mernier ‘componist in residence’ bij het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. In 2004 wordt hij dat bij het Oostenrijkse ‘Carinthischer Sommer 2004’. In datzelfde jaar bestelt de internationale Koningin Elisabethwedstrijd bij hem een werk voor de competitie ‘Zang 2004’.
In opdracht van De Munt componeert hij twee operas: ‘Frühlings Erwachen’ (naar F. Wedekind) in 2007 en ‘La Dispute’ (naar Marivaux) in 2013. Hij ontvang een compositie-opdracht van de ‘Koussevitzky Music Foundation’ en het ‘Pro Arte Quartet’ in USA.
Benoît Mernier is docent orgel aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel. Hij is ook organist van de kerk Notre-Dame au Sablon en curator van het nieuwe orgel van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Hij geeft masterclasses compositie in de Koningin Elisabethkapel.

© 2021 Organroxxvzw Contact