12 07

11u30 Wim Van den Broeck

Wim Van den Broeck startte op volwassen leeftijd met muziekstudies voor orgel en beiaard. Orgel studeerde hij bij Carl Van Eyndhoven en Luc De Winter. Beiaard studeerde Wim vanaf 2008 bij Teun Michiels in de academie voor muziek en woord te Diest en vervolgens in de Koninklijke beiaardschool te Mechelen waar hij les kreeg van Eddy Mariën, Erik Vandevoort, Tom Van Peer en aldaar afstudeerde in 2013.
In zijn thuisgemeente Meerhout kreeg Wim de gemeentelijke cultuurprijs uitgereikt in 2013 voor zijn diverse muzikale verdiensten.
Wim is momenteel beiaardier in Diest, Genk en Peer en organist te Meerhout en Laakdal. Tevens is hij voorzitter van de Vlaamse Beiaardvereniging (VBV).


12u15 Benjamin Steens

Benjamin-Joseph Steens studeerde musicologie aan de Kath. Universiteit van Leuven en aan de Sorbonne in Parijs waar hij in 1994 zijn Mastertitel behaalde. Na zijn orgelstudies bij C. Dubois en L. Ponet aan het Lemmensinstituut en bij  F.-H. Houbart in Orléans behaalde hij het Hoger Diploma bij M. Bouvard en O. Latry voor orgel én voor klavecimbel bij O. Beaumont.
Benjamin-Joseph is titularis-organist van het Cattiaux orgel in de Basilique Saint-Remi te Reims. Hij is hoofdleraar klavecimbel en historische klavier praktijk aan de Haute Ecole des Arts (Straatsburg) en doceert oude muziek aan het CRR (Reims) en clavichord aandde Sorbonne universiteit. In 2007 verscheen er de CD/DVD 'Bach – Buxtehude' op de orgels van Saint Martin de Vertus en Saint-Remi te Reims die bekroond werd met een Diapason d’Or.
Zijn clavichord opnames kregen een uitmuntende internationale kritiek.


Aansluitende Orgellunch in Brasserie Saint-Joseph

Image
Menu van de dag
Kipfilet - curry - rijst 19,00€
Mosselen "Goudmerk" - frietjes 23,50€

Aangezien deze formule zoveel succes kent, wordt reservatie sterk aanbevolen via Kathleen Wijnants, +32 468 22 10 27.

Brasserie Saint-Joseph, Markt 13, Turnhout

© 2023 Organroxxvzw Contact