19 07

11u30 Arie Abbenes

Arie Abbenes is werkzaam als beiaardier sinds 1966. Hij vervulde posities als stadsbeiaardier van Asten, Tilburg, Eindhoven en Oirschot. Van 1985 tot 2011 was hij stadsbeiaardier van Utrecht. Arie gaf les aan de conservatoria van Tilburg en Utrecht (Nederlandse Beiaard School). Enige tijd was hij verbonden aan de School of Music van Indiana University te Bloomington, Indiana (USA). Naast deze werkzaamheden was en is hij actief als adviseur voor beiaard-restauratieprojecten en als gastbeiaardier. Hij spreekt zijn dank uit aan zijn leraren: Peter Bakker (Hilversums Conservatorium) en Piet v.d. Broek (Beiaardschool Mechelen), die hem het vak geleerd hebben.


12u15 Jef Vloemans

Jef Vloemans is losgeslagen traditie. Vele jaren gerijpt als kerkmusicus en daarnaast vrijzinnig creatief in compositie. Hij trekt van mis naar mis als freelance-organist en -cantor, maar het zijn toch vooral zijn composities die je niet wil missen.
In 2020 kreeg Jef de kans om vanuit zijn kot weer volop nieuw werk te schrijven en een nieuwe creatieve reis te ondernemen. Die bracht hem in 2021 tot in Portugal, waar hij werd beloond met een 'mention of honour' voor zijn compositie 'Roman Jokers' voor de zes orgels van Mafra. Door de organisten bejubeld om zijn speelbaarheid en door het publiek geapprecieerd vanwege zijn “toegankelijkheid”. Een ander nieuw werk, 'Fluid Boxes', voor orgel solo ditmaal, werd dan weer bestempeld als “wel pittig voor een middagconcert”.
Jef Vloemans heeft gestudeerd, orgel in Antwerpen, improvisatie in Mons en nog eens orgel in Tilburg.


Aansluitende Orgellunch in Brasserie Saint-Joseph

Image
Menu van de dag
Steak - pepersaus - frietjes 19,00€
Mosselen "Goudmerk" - frietjes 23,50€

Aangezien deze formule zoveel succes kent, wordt reservatie sterk aanbevolen via Kathleen Wijnants, +32 468 22 10 27.

Brasserie Saint-Joseph, Markt 13, Turnhout

© 2023 Organroxxvzw Contact