25 07

11u30 Peter Bray, beiaard

Peter Bray is beiaardier van de Nationale Beiaard in Canberra, Australië, en tevens secretaris van de Carillon Society of Australia.
In 2023  vervolledigde hij zijn studie aan de Koninklijke Beiaardschool "Jef Denyn" in Mechelen, met Koen Van Assche als zijn beiaardleerkracht. In 2019 was hij finalist van de Koninklijke Fabiola-wedstrijd.
Hij heeft onlangs zijn Bachelor of Music met onderscheiding in compositie afgerond en heeft tevens een Bachelor of Asian Studies behaald met als hoofdvak Japanse taal aan de Australian National University. In 2017 ontving hij een onderscheiding voor ANZCA Eighth Grade Piano for Leisure.
Wanneer hij niet bezig is met het bespelen van de beiaard, geeft hij pianoles en werkt hij als barista. Hij geniet van het arrangeren en uitvoeren van muziek die het publiek herkent en hij is enthousiast om Australische muziek met de wereld te delen.

12u15 Hans-André Stamm: Feestelijk Slotconcert

Hans-André Stamm, °1958 Leverkusen, begon op 11-jarige leeftijd aan een drukke concertcarrière als orgelvirtuoos in Duitsland en in het buitenland. Hij studeerde orgelspel in Luik en katholieke kerkmuziek in Düsseldorf, componeerde en publiceerde werken voor piano, orgel, kamermuziekensembles, koor en orkest, drie sprookjesopera's en filmmuziek, en maakte talrijke opnames als uitvoerder, variërend van orgel tot wereldmuziek. Momenteel woont hij in Leverkusen als freelance componist en concertorganist. Zijn decennialange betrokkenheid bij wereldmuziek, vooral Keltische folk, verwerkt hij graag in zijn persoonlijke stijl. In 2018 nam hij hier in de Sint-Pieterskerk de cd “Celtic Spirit” op voor het label Organroxx met muziek voor orgel en trompet, orgel en fluit en orgel solo. 


Aansluitende Orgellunch in Sorbonne

Image
Menu van de dag
Steak - pepersaus - frietjes 20,50€
Mosselen "Goudmerk" - frietjes 23,50€

Aangezien deze formule zoveel succes kent, wordt reservatie sterk aanbevolen via Sorbonne, +32 478 675 228 of info@sorbonne-turnhout.be.

Sorbonne, Markt 19, Turnhout

© 2023 Organroxxvzw Contact