11 07

11u30 Alan Bowman (US), beiaard

Alan Bowman, geboren in Ohio, VS, ontwikkelde al op jonge leeftijd zijn passie voor piano en orgel. Hij behaalde een bachelorgraad in systeemanalyse en piano-uitvoering aan de Miami University (1988, Oxford, Ohio, VS) en een mastergraad in muziek en orgeluitvoering aan de Florida Atlantic University (2005, Boca Raton, Florida, VS).
Alan heeft meer dan 25 jaar in Florida gewoond en gewerkt als muziekdirecteur in lutherse, anglicaanse en rooms-katholieke kerken. Hij maakte kennis met het beiaardspel in Dayton, Ohio, via Larry Weinstein (Nederlandse Beiaardschool, 1974), die hem zijn eerste lessen gaf en hem aanmoedigde om aan de Mechelse beiaardschool te studeren, waar hij dit jaar het einddiploma behaalde met Koen Van Assche als zijn beiaardleerkracht.
Alan kijkt uit naar zijn optredens deze zomer in België, Nederland, Duitsland en Ierland en zal in augustus optreden tijdens het Beiaard Wereld Congres in combinatie met het Festival Oude Muziek Utrecht.

12u15 Nico Declerck: Vlaamse Orgelmuziek

Nico Declerck raast al jaren rond met een frisse wind door de muffe orgelwereld. Niet alleen is hij verantwoordelijk voor de heropleving van het orgel in de Kempen maar promoot hij als een gedreven missionaris het orgel wereldwijd met zijn Organroxx Radio: 24/7 gratis orgelmuziek via het internet. In de afgelopen vijf jaar is er al meer dan zeven miljoen keer geluisterd naar zijn orgelradio en beschikt hij over een muziekbibliotheek met meer dan 12.000 orgelalbums. 
Daarnaast werk hij communicatie manager voor de Europese ngo ECHO (European Cities of Historical Organs) die op Europees niveau de belangrijkste verdediger is van het historische orgel. 
Sinds het begin van 2023 is Nico benoemd tot organist-titularis van het Merklin-Schütze orgel te Vorselaar uit 1852, één van de mooiste intacte 19de eeuwse orgels in de Kempen. 
 
www.echo-organs.org 
www.organroxx.com 


Aansluitende Orgellunch in Sorbonne

Image
Menu van de dag
Huisbereide videe – fris slaatje – frietjes 20,50€
Mosselen "Goudmerk" - frietjes 23,50€

Aangezien deze formule zoveel succes kent, wordt reservatie sterk aanbevolen via Sorbonne, +32 478 675 228 of info@sorbonne-turnhout.be.

Sorbonne, Markt 19, Turnhout

© 2023 Organroxxvzw Contact