04 07

11u30 Koen Van Assche, beiaard voor kinderen

Koen Van Assche (°1967) studeerde aan de Mechelse beiaardschool, en behaalde een Master Beiaard aan Luca School of Arts (Lemmens). Hij is stadsbeiaardier van Turnhout, Antwerpen, Lier en Herentals. Hij is  beiaardleerkracht aan de Mechelse beiaardschool, en aan de academies van Lier en Puurs. Sinds 2017 is hij voorzitter van de Beiaard Wereld Federatie. Hij behaalde diverse prijzen tijdens internationale beiaardwedstrijden en concerteert regelmatig in de Europese beiaardlanden en in de USA. Hij verzorgde ook concerten en beiaardlessen in Australië. Als solist is hij vooral bekend vanwege zijn uitvoeringen van integrale werken, bewerkt voor beiaard. Een voorbeeld hiervan is te horen op een beiaard-CD met de Vier Jaargetijden van Antonio Vivaldi. In 2021 verscheen zijn 8ste CD, een uitgave van de Belgische Ambassade in Wenen op basis van een online en gratis publicatie die hij eerder dat jaar maakte rond Matthias Vanden Gheyn, zie www.koenvanassche.be/vdg. Hij organiseert en verzorgt diverse concerten waarin de beiaard op een originele wijze tot uiting komt in een samenspel met andere instrumenten. Sinds 2014 voert hij deze concerten uit met een eigen mobiele beiaard (www.bronzenpiano.com), een project van Anna Maria Reverté en hemzelf. Zij verzorgden samen concerten met orkesten, onder andere in de beroemde Sagrada Familia in Barcelona.

12u15 Peter Van Bouwel & Jan Vermeire: Kindervoorstelling

Het verhaal van Babar, het kleine olifantje (L’Histoire de Babar, le petit éléphant) één van de meest innemende partituren van Francis Poulenc. Poulenc schreef het werk tijdens de tweede wereldoorlog. Jan Vermeire heeft deze oorspronkelijk pianopartituur bewerkt voor orgel en voert ze samen uit met verteller Peter Van Bouwel. 

Peter Van Bouwel is muziekproducer, regisseur, acteur, verteller, bedenker, presentator, moderator, interviewer, organisator, filosoof, kunsthistoricus, uitpluizer, begeleider, trommelaar, orgelman, ontwerper, stemgeluid, cultuurconsulent, curator, raadgever, dromer, rustpunt, dwaler… 

Jan Vermeire is organist, artistiek directeur, organisator, koorleider, zanger, reiziger, zoeker, wandelaar, zwemmer, ridder zonder paard, kind van de zee en de Westhoek, gastronoom, wijnliefhebber, boekenlezer, verzamelaar, en de OrgelJan… 
www.janvermeire.be 


Aansluitende Orgellunch in Sorbonne

Image
Menu van de dag
Kids: Curryworst – frietjes – mayonaise of Chipolata – wortelpuree 11,00€
Kalkoenfilet – champigonroomsaus – fris slaatje – frietjes 20,50€
Mosselen "Goudmerk" - frietjes 23,50€

Aangezien deze formule zoveel succes kent, wordt reservatie sterk aanbevolen via Sorbonne, +32 478 675 228 of info@sorbonne-turnhout.be.

Sorbonne, Markt 19, Turnhout

© 2023 Organroxxvzw Contact